Keharmonian kaum bantu negara maju ke hadapan- Wan Azizah

2025-04-21 HaiPress

Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail/ Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR,20 April- Keharmonian antara kaum menjadi aspek terpenting membantu negara bergerak maju ke hadapan.

Sekali gus,menjadi teladan terbaik buat negara serantau terutama dalam mendepani cabaran global.

Ahli Parlimen Bandar Tun Razak,Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata usaha itu perlu dimulakan di peringkat akar umbi.

"Kerana Malaysia bukan besar sangat. Yang penting,kita sebagai ASEAN (pengerusi) boleh imbangi kalau ada pergolakan politik dunia,kita boleh stabilkan. Tapi mestilah Malaysia sendiri harmonikan kita antara satu sama lain,bangsa-bangsa kita," katanya.

Beliau berucap pada Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Parlimen Bandar Tun Razak di ibu negara.

Mengulas lanjut,kehadiran Presiden China,Xi Jinping pada Selasa membuktikan negara mendapat perhatian utama dari negara kuasa besar itu.

Ini dilihat daripada komitmen terhadap Malaysia selama tiga hari berbanding sehari di negara lain.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.