Masalah kesesakan Jalan Kuchai Maju, NPE bakal berakhir

2026-03-11 HaiPress

Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR,11 Mac– Aktiviti pelebaran jalan bagi menangani masalah kesesakan trafik dari Jalan Kuchai Maju dan Lebuhraya Baru Pantai (NPE) memasuki Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban dijangka bermula Ogos 2026.

RINGKASAN BERITA AI

Projek ini sedang dilaksanakan di beberapa lokasi terpilih di rangkaian Lebuhraya Utara-Selatan termasuk di kawasan sekitar Juru dan Senai,” katannya pada sesi soal jawab di Dewan Negara hari ini.

Menurutnya lagi,kerajaan turut memberi penekanan kepada usaha mengurangkan kebergantungan kepada kenderaan persendirian melalui pengukuhan sistem pengangkutan awam serta peningkatan integrasi rangkaian rail,bas serta kemudahan perbatuan pertama dan terakhir.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.