54 ekspedisi saintifik biodiversiti hutan dilaksana sejak 1999

2026-08-21 HaiPress

Foto RTM

KAYANG,21 Ogos – Sebanyak 54 Ekspedisi Saintifik Kepelbagaian Biologi Hutan telah dilaksanakan di seluruh negara sejak 1999.

RINGKASAN BERITA AI

“Inisiatif ini bukan sahaja memperkukuh penyelidikan saintifik hutan,malah menyokong aspirasi Kerajaan Negeri untuk menubuhkan Pusat Biodiversiti Negeri Perlis sebagai pusat penyelidikan,pendidikan dan pemuliharaan biodiversiti yang berdaya saing di peringkat nasional dan antarabangsa,” katanya demikian ketika berucap pada Majlis Perasmian Penutup Ekspedisi Saintifik Kepelbagaian Biologi Hutan Negeri Perlis 2026 di Muzium Kota Kayang,di sini.

Turut hadir,Pengarah Jabatan Perhutanan Negeri Perlis,Ag Shaffie Ag Ahmadni dan Ketua Penyelidik Ekspedisi Saintifik Kepelbagaian Biologi Hutan Negeri Perlis 2026,Dr. Razak Terhem.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.